• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Virusscanners

 • Virusscanner

  Waar zijn we tegenwoordig nou nog zonder onze computers? Bijna nergens meer kunnen we gerust zeggen. Alles, maar dan ook (bijna) alles gaat tegenwoordig via de computer. Onze eenentwintigste eeuw wordt ook wel het ‘digitale tijdperk’ genoemd doordat tegenwoordig vrijwel alles digitaal verloopt. Hoewel er natuurlijk grote voordelen aan dit ‘digitale tijdperk zitten te weten:

  • Snel
  • Gemakkelijk
  • Relatief veilig

  Zitter er helaas ook nadelen aan verbonden. Een van de nadelen kan bijvoorbeeld zijn dat uw computer wordt geïnfecteerd met een (computer)virus. In dit artikel gaan we u informeren over de gevolgen en oplossingen bij het hebben van een virus op uw computer.

 • Virus

  Net zoals we in ons dagelijks leven blootgesteld worden aan verschillende bacteriën, staan onze computers hier ook bloot aan. Zowel op het internet als op ons (open) Wi-Fi-netwerk kunnen er allerlei virussen rond zwerven die onze computer ernstige schade kunnen toedoen als u hiervoor niet genoeg beschermd bent. Middelen waarmee u uw computer kunt beschermen zijn speciale anti-virusprogramma’s die u zowel tegen een redelijke prijs als gratis kunt downloaden vanaf internet. Toch kan het voorkomen dat uw computer (net zoals in het dagelijks leven) toch besmet is met een virus, zonder dat u dit in eerste instantie opmerkt. Gelukkig zijn er dan (net zoals in een menselijk leven) verschillende manieren/middelen om uw computer virusvrij te krijgen.

 • Virusscanner

  Een van de manieren om uw computer virusvrij te krijgen is de virusscanner. Een virusscanner is een, zoals het woord al zegt, scanner die uw computer ‘scant’ op virussen. Mocht uw computer eventueel geïnfecteerd zijn met een virus, wordt deze gemarkeerd en verwijderd. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Het is daarom ook belangrijk dat u, naast de virusscanner, de basisbescherming van uw computer in orde is. Zo kan een firewall de grote gevaren tackelen en kan een anti-virusprogramma de virussen die door deze firewall komen direct verwijderen. Een virusscanner zorgt er op haar beurt dan weer voor dat er altijd een nacontrole plaatst vind om te kijken of de computer inderdaad niet besmet is met een virus. Nu kan het voorkomen dat al deze middelen niet genoeg zijn om te voorkomen dat de computer besmet wordt met een virus. Gewoonweg omdat het virus te hardnekkig is of omdat u per ongeluk instellingen verkeerd heeft staan. In sommige gevallen kunnen bepaalde informatie dan bloot komen te staan aan derden of nog erger: uw computer kan zo beschadigd worden dat deze niet maar werkt. Zelfs in deze gevallen zijn er nog manieren waarop uw computer toch weer normaal werkend gemaakt kan worden. Namelijk bij een computerwinkel!

 • Computerwinkel Hoorn

  Een van de computerwinkels waar de geïnfecteerde computer naartoe gebracht kan worden, is naar de computerwinkel in Hoorn. Hier nemen zij de computer tijdelijk in hun beheer. Ze verwijderen het virus, zetten er nieuwe bescherming op en kunnen soms er zelfs voor zorgen dat uw bestanden op de computer niet verloren gaan. Voorkomen is altijd beter dan genezen. U heeft in dit artikel kunnen lezen hoe belangrijk het kan zijn om een virusscanner te installeren op uw computer. Bent u zelf niet in staat om een virusscanner te installeren op de computer? PC Helpdesk in Hoorn helpt u er graag bij.

  Heeft u een nieuwe virusscanner nodig? Bij PC-Helpdesk.nl vindt u de nieuwste en beste virusscanners! Bekijk snel onze aanbod.