• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • ScanCircle De snelste computerdiagnose

 • ScanCircle Computerdiagnose Wat is het?

  ScanCircle maakt een computerdiagnose van uw computer. Het vergelijkt de hardware, stuur-programma's, software, processen en andere eigenschappen van uw computer met vele andere computers met hetzelfde besturingssysteem en geeft u advies hoe u de stabiliteit en prestatie van uw computer kunt verbeteren.

  Het is gratis, anoniem, transparant (u kunt precies inzien welke gegevens opgevraagd worden voordat ze opgestuurd worden), heel snel, u hebt geen beheerdersrechten nodig en het hoeft niet op uw computer geïnstalleerd te worden.

  Het is gebaseerd op het Internet gemeenschapsmechanisme: een aanvulling van één gebruiker komt automatisch beschikbaar aan alle andere gebruikers. We nodigen daarom iedereen uit om eventuele bevindingen door te geven.

  Op dit moment worden alle Microsoft Windows besturingssystemen vanaf Windows 98 ondersteund, mits Microsoft .NET Framework 2.0 geïnstalleerd is (standaard beschikbaar in Windows Vista en later). In de toekomst zullen andere besturingssystemen en mobiele apparaten ondersteund worden.

  Hoe werkt het? 

  Het scanprogramma vraagt gegevens op over de hardware, stuurprogramma's, software, processen en andere eigenschappen van uw computer. Standaard worden deze gegevens automatisch opgestuurd naar de ScanCircle webserver, maar u kunt ook kiezen voor de handmatige modus waarin u de opgevraagde gegevens eerst kunt inzien voordat u ze opstuurt. U kunt de gegevens ook opslaan in een bestand en handmatig opsturen eventueel vanaf een andere computer. Hierdoor kunt u het ook gebruiken voor computers zonder werkende Internetverbinding.

  De webserver analiseert de ontvangen gegevens en rapporteert eigenschappen die de ingestelde drempels overschrijden (bv. vrij werkgeheugen, vrije diskruimte, systeem klok afwijking) en andere eigenaardigheden (bv. ontbrekende stuurprogramma's, processen die opgestart zijn in een ongebruikelijke map). Het vergelijkt de gegevens ook met vele andere computers met hetzelfde besturingssysteem en geeft advies over updates, malware, weinigvoorkomende versies, enz. De adviezen zijn allemaal gecategoriseerd als kritiek, aanbevolen, optioneel of informatief.

  Na de scan kunt u er voor kiezen om de computer aan te melden voor onze gratis notificatiedienst. Deze informeert u per e-mail over eventuele malware die nog niet direct herkend werd en geeft periodiek informatie over nieuwe versies voor de programma's die op uw computer geïnstalleerd zijn (zodat u dat niet steeds zelf hoeft te controleren en processen kunt uitzetten die uw computer vertragen omdat ze constant willen controleren of er updates zijn).

  Meestvoorkomende problemen

  De computeronderdelen, besturingssysteem, hardware, stuur- programma's, software en processen worden gecontroleerd met adviezen over beveiliging, capaciteit, nieuwe versies, enz.
   

  Gratis, snel & eenvoudig

  Een scan uitvoeren is gratis, een kwestie van seconden en uiterst eenvoudig. Het scanprogramma hoeft niet geïnstalleerd te worden en de resultaten worden overzichtelijk getoond.
   

  Anoniem en veilig

  Er wordt geen persoonlijke informatie opgevraagd en niet gekeken naar illegale software. De scan is alleen een controle, er worden geen wijzigingen aan uw computer aangebracht.
   

  Optionele registratie

  Als u uw computer aanmeldt dan kunnen we u na de scan nog eventuele waarschuwingen sturen en periodiek informatie over de versies op uw computer en bewaren we uw scans voor u.
   
  Van elke scan krijgen wij een (anonieme) kopie, dus als u contact met ons opneemt, kunnen wij direct meekijken en de werkzaamheden inschatten. Indien gewenst, zijn wij zelfs bereid om u op basis van de scan een vaste prijs te offreren, zodat u niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Als het niet lukt om de scan uit te voeren, dan kunt u natuurlijk altijd onze hulp inroepen.
 • [scancircle partner="pchelpdesk" language="nl"]

 • ScanCircle in de media

  Een overzicht van de media die aandacht hebben besteed aan ScanCircle.

  DatumPublicatieTitelMedium
  27/02/2015 Consumentenbond Tweederde Windows-pc's heeft ernstige beveiligingsproblemen Persbericht
  27/02/2015 RTL Nieuws - Editie NL Zo lek als een laptop TV uitzending
  Feb. 2015 Consumentengids Software-updates hard nodig - Veel pc's zijn lek PDF (473kB)
  09/04/2013 ComputerIdee ScanCircle: Uw pc doorgelicht Tijdschrift & website
  Jan. 2013 Digitaalgids ScanCircle: APK voor je pc Tijdschrift
 • Print Friendly, PDF & Email