• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Online virusscanners

 • Online virusscanners als Second Opinion

  Een virusscanner die op uw systeem draait biedt enige bescherming maar is zeker niet waterdicht. Deze kan zelfs door bepaalde virusvarianten worden uitgeschakeld zonder dat u dat door heeft.

  Doe om die reden op een regelmatige basis eens een second opinion op uw systeem met onderstaande online virusscanners scan mogelijkheden. Klik op 1 van de buttons, een kleine installatie volgt.
  Zet tijdens de online scan de realtime protectie van uw virusscanner uit voor een beter resultaat. Onderstaande scanners kunt u gratis gebruiken en zijn in staat om virussen die worden ontdekt te verwijderen van uw computer.

  Indien het niet lukt om één van de online virusscanners te starten en u twijfelt of uw pc virus- of spywarevrij is, neem dan contact op met PC Helpdesk - 0229 - 840 615 om erger te voorkomen.

  Klik op één van onderstaande knoppen om een online virusscan te starten.

 • Overige Online virusscanners (zonder mogelijkheid om te verwijderen):

 • Firewall informatie

  Een firewall is naast een goede virus- en spyware scanner een noodzakelijk middel om te computer compleet te beveiligen. Een firewall controleert al het internetverkeer en zorgt er voor dat er niemand ongewenst binnen kan komen. Een goede firewall is een essentieel middel en kan al heel wat narigheden voorkomen. Echter buitengewoon belangrijk is dat de gebruiker de werking van de firewall begrijpt, anders kunnen er alsnog ‘kwaadaardige’ programma’s toegang krijgen tot het internet met alle gevolgen van dien.

  Firewall tips:

  • Beantwoord, als een programma toestemming wil voor internettoegang, nooit vragen met ja als u het niet zeker weet. Geef dan liever geen toestemming en ondervindt wat dan niet meer lukt.
  • De firewall van Windows XP, biedt wel goede bescherming van buitenaf, echter niet van binnenuit. Zorg dus voor een goed werkende firewall, zoals bijvoorbeeld ZoneAlarm.
  • Controleer regelmatig de lijst met behandelde software op verkeerde programma's

  PC Helpdesk legt graag de werking uit van een firewall en kan de aanwezige firewall op uw computer controleren op goede werking en fouten. Het controleren van een firewall zal zo'n 15 tot 30 minuten in beslag nemen.

  Bel voor advies om uw computer dicht te timmeren met een gedegen firewall ons servicenummer: 0229 - 840 615.

 • Spyware

  Spyware (ook wel Adware of Malware genoemd) is de laatste 2/3 jaar meer en meer een probleem aan het worden. Op dit moment hebben pc gebruikers in het algemeen meer last van Spyware dan van virussen. Spyware zit vaak verstopt in “gratis” software, de makers van deze software verdienen dan toch aan hun programma door er spyware namens een bedrijf erin te verwerken. Let dus goed op wat u download en lees aandachtig de vragen tijdens de installatie.

  Toch komt het maar al te vaak voor dat ongemerkt toch spyware is binnengedrongen. Vaak is het verwijderen dan een lastige klus en lukt het ook lang niet altijd met de beschikbare spyware scanners. Adware kenmerkt zich door (gerichte) advertenties in zogenaamde Pop-up windows te laten zien. Ook de persoonlijk startpagina van uw webbrowser worden maar al te graag weggekaapt.

 • Waar dient u op te letten om Spyware te voorkomen:

  • Let goed op bij het installeren van gratis software.
  • Vertrouw niets wat zichzelf aanbiedt via het internet.
  • Als vanzelf een scherm verschijnt, klik dan bij twijfel altijd op het kruisje rechtsboven in het scherm. Nee is soms ook wel eens ja en de spyware wordt dan alsnog geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat de beveiligingsinstellingen van uw browser goed staan.
  • Installeer een spyware scanner die altijd aanstaat en dus beschermt.
  • Zorg voor een up to date systeem en zorg voor een pop-up blocker.

  PC Helpdesk volgt de ontwikkelingen op spyware gebied nauwlettend. Dit is nodig omdat er voortdurend nieuwe varianten opduiken of dat bestaande spyware gewijzigd wordt. Zo kunnen we efficiënt en adequaat hulp te bieden bij gedupeerden. Tijdens het verwijderen vertellen we naar wens ook meteen de oorzaak en waar de persoon voortaan op moet letten om herhaling te voorkomen.

  Het door PC Helpdesk laten verwijderen van Spyware duurt gemiddeld tussen 15 en 30 minuten. Dit is mede afhankelijk van de ernst van de situatie en de snelheid van de internetverbinding op dat moment.

  Bel naar 0229 - 840 615 om uw pc op te schonen en u te informeren hoe u in de toekomst spyware kan voorkomen.

 • Virussen

  Virussen zijn al jaren een stijgend probleem bij de windows besturingssystemen. Een virus is een kwaadwillend programma dat zichzelf ongemerkt op de computer installeert. Eenmaal actief worden virussen ingezet om bijvoorbeeld in te kunnen breken op de computer, om het besturingssysteem of andere software te beschadigen, maar ook om de pc te misbruiken voor kwaadaardige activiteiten op internet. De laatste tijd zien we een verschuiving plaatsvinden dat virussen kleinschaliger worden ingezet. Hierdoor is de pakkans vele malen kleiner geworden. Deze ontwikkeling zien we vooral bij virussen die als doel hebben om via het internet aanvallen op servers uit te voeren en het versturen van SPAM mail.

  Virussen worden meer en meer intelligenter (gemaakt) en kunnen soms zeer moeilijk te verwijderen zijn. Tijdens onze werkzaamheden zien we dan ook regelmatig computers waar een virusscanner draait en waar toch een virus op aanwezig is. Regelmatig een online virus scan doen via onze website is dan ook een goede 'second opinion'

  Tips om virussen te voorkomen en/of te verwijderen:

  • Zorg dat uw aanwezige virusscanner up to date is, rechtsonderin de werkbalk zichtbaar is en geen uitroepteken, kruisje of andere markeringen heeft wat duidt op "aandacht vereist".
  • Open geen bijlagen van onbekende mail.
  • Scan de pc regelmatig met een online virusscan.
  • Zorg regelmatig voor de essentiële windows updates.
  • Scan de computer in veilige modus wanneer deze geïnfecteerd is.
  • Vertrouw geen enkel gedownload bestand, scan deze afzonderlijk voordat u het opent.
  • Via Msn Messenger, Yahoo messenger en andere chat programma's kunnen eenvoudig virussen worden verspreid. Dit gaat juist via uw bekende contactpersonen, dus wees hierop bedacht.

  PC Helpdesk volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kan in de meeste gevallen de pc weer virusvrij maken

  Het verwijderen van een virus duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten. Ook als de pc niet meer opstart kan PC Helpdesk u assisteren en desnoods advies geven als de pc opnieuw geïnstalleerd dient te worden.

  Bel naar 0229 - 840 615 voor professionele hulp, beveiligingscontrole of advies om virussen te verwijderen en/of te voorkomen.

 • Beveiligings informatie

  Beveiliging is tegenwoordig noodzakelijk om de computer in goede conditie te houden. Wanneer beveiliging ontbreekt is het eigenlijk onmogelijk om de computer schoon te houden van alle bedreigingen die om de hoek loert. De PC dient minstens beveiligd te zijn met een:

  • Virusscanner
  • Spywarescanner
  • Firewall

  Naast deze programma's is het tevens belangrijk dat de pc onderhouden wordt door regelmatig de beschikbare windows updates te installeren.