• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Computer opschonen

 • Computer traag? Laat uw computer opschonen bij PC-Helpdesk.

  De computer opschonen is belangrijk als je van een snelle computer houdt. Je wilt graag dat je programma's binnen een paar seconden opstarten, of dat het surfen op het internet supersnel gaat, en dat je niet een eeuwigheid hoeft te wachten voordat de media player eindelijk start. Hiervoor heb je niet direct een supersnelle computer nodig, maar wel een schone computer.

  Natuurlijk zijn snelle processoren en het RAM-geheugen best belangrijk voor de snelheid van je computer, maar houdt er echter rekening mee dat ook de snelste PC langzaam wordt als je hem niet opschoont. Regelmatig grondig de computer opschonen, kan de computer al snel tienmaal sneller maken.

  Computer Problemen

  Een van de meest voorkomende problemen is dat de computer traag is. Vroeger was de capaciteit van de computer vaak de oorzaak van een trage computer. Tegenwoordig is echter de meest simpele computer uitgerust met goede processoren en voldoende geheugen om de meeste programma's zonder probleem aan te kunnen. De oorzaak van een trage computer is nu vaak dat het computer opschonen wordt uitgesteld of soms zelfs helemaal wordt vergeten.

  Niet enkel de hardware, maar ook de software heeft zich razendsnel ontwikkeld. Er is steeds meer mogelijk en de computer registreert alle handelingen die worden uitgevoerd. Zo bewaart de computer bijvoorbeeld de bezochte internetpagina's. Bijna alle handelingen worden bewaard. Hierbij speelt het register van de computer een belangrijke rol. Aan de hand van de register gegevens weet de computer precies waar te zoeken om bepaalde taken te kunnen uitvoeren. Het schoonmaken van dit register is een belangrijke taak bij het computer opschonen en kan ervoor zorgen dat de computer weer snel reageert.

  Een andere mogelijke oorzaak heeft te maken met de wijze waarop de gegevens in het geheugen worden geschreven. Om het geheugen zo efficiënt mogelijk te kunnen gebruiken, worden de bestanden vaak op verschillende plekken opgeslagen. Als het systeem een bestand nodig heeft, moet het eerst alle fragmenten ophalen en dit kost extra tijd. Het defragmenteren van de harde schijven dient daarom standaard te worden uitgevoerd bij het computer opschonen. Bij defragmentatie probeert de computer de bestanden zoveel mogelijk als één geheel weg te schrijven.

  Computer repareren en schoonmaken

  Is jouw computer, laptop of tablet er traag? Kom dan eens langs bij de PC Helpdesk in Hoorn. Soms zorgen ontbrekende of beschadigde registers als gevolg van een virusinfectie voor de problemen. Onze ervaren specialisten kunnen je adviseren wat voor jouw computer de beste aanpak is. De computer opschonen, of als je dit een vervelende klus vindt of vergeet je het regelmatig, dan kan de installatie van een zogenaamde SSD-schijf misschien een oplossing zijn.

  Is uw computer traag? Laat uw computer opschonen bij PC-Helpdesk. En uw computer zal weer veel sneller werken. Bekijk alle mogelijkheden op onze website!