• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Backup overzicht

 • Backup

  Computers en vooral laptops zijn gevoelige apparaten. Op het moment dat er een hardware- of softwareprobleem optreed en uw systeem niet meer wil opstarten is het een veilige gedachte als u uw kostbare documenten, foto’s en emails enz. niet kwijt bent. Het veilig opslaan van al deze belangrijke data op een medium anders dan de computer zelf heet een backup maken. Bij inbraak in auto of uw huis zijn computers gewilde artikelen. Voor diefstal bent u waarschijnlijk wel verzekerd, maar nooit krijgt u uw mooie vakantiefoto’s meer terug. Hoe anders is het in de praktijk! Slechts 10% van de computergebruikers heeft een recente backup. 20% tot 30% heeft wel ooit iets gebackupped, maar wanneer en hoe weet men niet meer precies. Dit betekent dus dat meer dan 50%! geen backup heeft van hun PC.

  Wat dit voor een ergernis en verdriet met zich meebrengt kan PC Helpdesk alleen maar beamen. Daarom zal er in samenspraak met de klant altijd naar een backup oplossing worden gezocht. In de subnavigatie vindt u de meest gebruikte backup mogelijkheden.

 • CD/DVD brander

  PC Helpdesk levert alleen systemen waar minimaal een CD/DVD brander in zit. De software om te kunnen branden is ook mee geïnstalleerd. Een lege DVD kost ongeveer 50 eurocent. Als u dus 1x per maand al uw onmisbare zaken op een DVD brandt kost u dat 6 euro per jaar. Dvd’s die zijn beschreven daarvan is de verwachte levensduur 25 jaar. Het is niet elektronisch dus zeer betrouwbaar.

  Deze methode is een betrouwbare en goedkope manier om te backuppen en uw hebt alle benodigde hard- en software in huis.
 • USB Stick

  Een USB stick of memorystick is een draagbaar stukje geheugen waarop u snel uw data kunt zetten d.m.v. een USB aansluiting. Uit praktijkervaring van PC Helpdesk komt naar voren dat af en toe deze usb sticks niet meer leesbaar zijn. Soms hardwarematig gewoon defect of een softwarematige storing. In beide gevallen bent u bijna altijd uw data kwijt. Het is en blijft een stukje elektronica dat overal en in alle weersomstandigheden aan sleutelhangers e.d. wordt meegesleept. Voor data die echt niet verloren mag gaan is dit medium niet betrouwbaar genoeg. 
 • Externe schijf

  Een externe harde schijf is een kastje waar precies zo’n zelfde soort harde schijf inzit als in uw computer. Ze zijn erg populair vanwege de enorme opslagcapaciteit.Binnen het gezin rouleerbaar zodat iedereen een backup kan maken. Er zijn ook netwerk harde schijven die dus net als de netwerkprinter centraal op de router worden gekoppeld waarna iedereen vanaf zijn computer kan backuppen. 

  Bij deze laatste is er meestal nog software meegeleverd die op vaste, door u samengestelde tijden automatisch een backup maakt. en voordeel is ook dat deze netwerkschijven eigenlijk nooit worden verplaatst maar altijd bij de router staan in bijvoorbeeld de meterkast. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van de externe schijf want ook hier geld het feit dat het een stuk elektronica blijft. Overigens is dit een goede opbergplek want bij eventuele inbraak is de meterkast doorgaans niet echt interessant voor het dievengilde.
   
  Tevens zal PC Helpdesk in laatst beschreven situatie u altijd adviseren om een stroomverdeeldoos te gebruiken met piekspanning- en bliksembeveiliging. In deze situatie zijn de externe harde schijven vrij goed betrouwbaar.
 • Tapes

  Bedrijven die gebruik maken van een server maken meestal gebruik van tapes. Dit zijn een soort cassettebandjes die dagelijks worden gewisseld. De betrouwbaarheid is groot maar het terugzetten van de data is vaak een zeer tijdrovende klus.

 • Wat is Online Back-up?

  Bij Online back-up (ook wel Remote Data Backup of Internet Backup genoemd) worden bestanden van de PC, laptop of server via internet automatisch opgeslagen op een andere locatie. Online back-up is een alternatief voor bijvoorbeeld een backup door middel van tapestreamers, externe discs, CD/DVD’s of Zipdrives. Alhoewel deze traditionele methodes heel effectief kunnen zijn, zijn er mensen en apparaten voor nodig om ze uit te voeren. Een online back-up kent deze problemen niet. Bij brand of een andere calamiteit staan de gegevens veilig op de externe locatie.

 • Vaak wordt de data in tweevoud opgeslagen in twee verschillende datacenters zodat er in het geval van calamiteiten nóg een kopie van uw backup beschikbaar is. Strict genomen (behalve in bepaalde uitzonderlijke situaties), is de data veiliger in het datacentrum dan bij mensen thuis of in het bedrijf.