• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Nep-mail Wehkamp verspreidt ransomware

 • Nieuws Nep-mail Wehkamp verspreidt ransomware
 • InfectedPostorderbedrijf Wehkamp waarschuwt internetgebruikers voor een e-mail die al een aantal dagen rondgaat en van het bedrijf afkomstig lijkt, maar in werkelijkheid ransomware verspreidt die bestanden voor losgeld versleutelt. Volgens de e-mail zou de ontvanger een bestelling bij Wehkamp hebben geplaatst.

  Het gaat om het computerspel Fifa 15 voor de PlayStation 3. Het bericht wijst voor meer informatie over de bestelling naar de meegestuurde zipbijlage die van een bestelnummer is voorzien. De zipbijlage bevat weer een exe-bestand met een icoontje van Adobe dat de malware blijkt te zijn. Het gaat om een variant van CTB-Locker, wat staat voor Curve-Tor-Bitcoin. Deze ransomware dook vorig jaar voor het eerst op. Zodra gebruikers het exe-bestand openen raakt de computer besmet en worden allerlei bestanden versleuteld. Vervolgens krijgen gebruikers een aantal dagen de tijd om het gevraagde losgeld voor het ontsleutelen van de bestanden te betalen.

  De besmette e-mails die de naam van Wehkamp gebruiken gingen vorige week ook al rond, zo blijkt uit een waarschuwing van beveiligingsonderzoeker Mark Loman op Twitter. Sindsdien melden allerlei Twittergebruikers dat ze het bericht hebben ontvangen. Steeds blijkt het om de zogenaamde bestelling van het computerspel te gaan. “Er gaat inderdaad een phishingmail rond die niet van ons komt. Je kunt hem het beste meteen verwijderen en niet openen!”, aldus Wehkamp via Twitter.

  via Nep-mail Wehkamp verspreidt ransomware – Security.NL.