• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Consumentenbond geeft online privacytips

 • Nieuws Consumentenbond geeft online privacytips
 • ConsumentenbondBedrijven zijn vaak niet helder in wat ze met de persoonlijke gegevens van internetgebruikers doen en welke informatie ze allemaal verzamelen, maar ook internetgebruikers kunnen meer doen om hun privacy op het web te beschermen, zo stelt de Consumentenbond. De Bond heeft daarom tien privacytips online gezet waarmee consumenten direct aan de slag kunnen.

  Via de maatregelen kan bijvoorbeeld voorkomen dat internetgebruikers door Google worden gevolgd of dat Facebook advertenties met de naam van de consument aan vrienden toont. Zo wordt er aangeraden om cookies te wissen en te blokkeren, een tweede e-mailadres te nemen, Google-instellingen aan te passen, onnodige apps te verwijderen, software te updaten en de advertentievoorkeuren in Facebook aan te passen.

  Verder gaan de tips over het gebruik van een wachtwoordmanager en het “wat dommer” maken van de smart-tv, zodat het kijkgedrag niet wordt doorgestuurd. Ook wijst de Consumentenbond op het gebruik van een advertentieblocker, zoals Adblock Plus, waarmee de hoeveelheid getoonde advertenties kan worden aangepast. Consumenten kunnen vervolgens op hun favoriete privacytip stemmen die dan extra in de schijnwerpers zal worden geplaatst. Op dit moment heeft het blokkeren van cookies en het advies voor een adblocker de meeste stemmen.

  via Consumentenbond geeft online privacytips – Security.NL.