• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Apple dicht 17 lekken in Safari voor Mac OS X

 • Nieuws Apple dicht 17 lekken in Safari voor Mac OS X
 • SafariEr zijn nieuwe versies van Safari voor Mac OS X verschenen, waarin Apple in totaal zeventien lekken heeft verholpen. Via zestien van de zeventien kwetsbaarheden kan een aanvaller, als er een kwaadaardige site wordt bezocht, willekeurige op het systeem uitvoeren of kan de browser laten crashen.

  Daarnaast is er ook een lek gepatcht waardoor een aanvaller de URL van een website verkeerd in de “gebruikersinterface” kon weergeven. Op deze manier zou een gebruiker phishingaanvallen niet kunnen herkennen, aldus Apple. De meeste kwetsbaarheden, veertien stuks, werden door Apple zelf ontdekt. Safari-gebruikers krijgen het advies om naar Safari 8.0.4, Safari 7.1.4 of Safari 6.2.4 te upgraden, wat via de Mac App Store kan.

  via Apple dicht 17 lekken in Safari voor Mac OS X – Security.NL.