• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Weinig Nederlandse pc’s besmet met ransomware

 • Nieuws Weinig Nederlandse pc’s besmet met ransomware
 • Er zijn maar weinig computers in Nederland die met ransomware besmet raken en ook het aantal infecties door Trojaanse paarden die gegevens voor internetbankieren stelen valt mee. Dat blijkt uit cijfers van anti-virusbedrijf Trend Micro. Volgens de virusbestrijder raken er slechts 20 tot 40 computers per maand in Nederland besmet met ransomware. Turkije, Duitsland en Frankrijk scoren op dit vlak het hoogst, waarbij Turkije uitschieters tot meer dan 550 infecties per maand laat zien.

  Als het gaat om de zogeheten banking Trojans, malware die zich specifiek op internetbankieren richt, is er volgens het anti-virusbedrijf in Nederland sprake van 80 tot 220 besmette computers per maand. Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) bleek dat de schade door fraude met internetbankieren via phishing en malware vorig jaar al flink was afgenomen. De schade als gevolg van malware nam in de eerste helft van 2014 ten opzichte van een jaar eerder met 77% af, tot een bedrag van 380.000 euro.

  Conficker en adware

  Wordt er gekeken naar het aantal infecties wereldwijd (pdf), dan blijkt dat bedrijven nog altijd door de Confickerworm uit 2008 worden geplaagd. In totaal werden 80.000 besmettingen door Conficker waargenomen. Bij thuisgebruikers veroorzaakten de Gamarue-worm en het Sality-virus de meeste infecties, bij elkaar 79.000. Dit staat echter niet in verhouding met de hoeveelheid adware. Alleen de Open Candy-adware werd namelijk al zo’n 300.000 keer aangetroffen.

  via Onderzoek: weinig Nederlandse pc’s besmet met ransomware – Security.NL.