• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Ransomware kost Amerikaans bedrijf 8.000 dollar

 • Nieuws Ransomware kost Amerikaans bedrijf 8.000 dollar
 • Een Amerikaans bedrijf waarvan een computer met ransomware besmet raakte besloot het gevraagde losgeld niet te betalen, maar was uiteindelijk wel 8.000 dollar kwijt. Ryan Whittington is de eigenaar van hondenopvang Club K-9. Na een klant te hebben geholpen kwam Whittington terug bij de pc, die uitstond.

  Nadat hij de machine weer had ingeschakeld zag hij de melding van de Cryptolocker-ransomware, namelijk dat hij een bepaald bedrag moest betalen om weer toegang tot zijn versleutelde bestanden te krijgen. De eigenaar van de hondenopvang nam contact op met een computerwinkel, die hem doorverwees naar de politie. De politie adviseerde Whittington om contact met de FBI op te nemen, wat de man ook deed.

  Uiteindelijk adviseerde de opsporingsdienst hem het gevraagde losgeld niet te betalen. “Het is niet aan te raden om te betalen, omdat je de bad guys betaalt en er geen garantie is dat ze je de informatie geven om je bestanden te ontsleutelen”, zegt Alex Jalso van de West Virginia University tegenover West Virginia Public Broadcasting . “Ze kunnen je een ongeldige sleutel geven of een bestand dat je machine verder beschadigt.”

  Een computerwinkel die de computer analyseerde vond nog een tweede ransomware-exemplaar op de computer. Uiteindelijk was het bedrijf 8.000 dollar kwijt aan het herstellen van het computersysteem en de bedrijfsbestanden. “Het is een behoorlijk bedrag voor ons. We hebben het over een derde van wat je bedrijf in een maand verdient”, aldus Whittington. Hoe de malware op de computer terechtkwam laat de eigenaar niet weten. Inmiddels bewaart hij zijn zakelijke bestanden op een computer die niet met internet verbonden is en gebruikt hij een aparte machine voor online bestellingen en e-mail.

  via Ransomware kost Amerikaans bedrijf 8.000 dollar – Security.NL.