• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Onderzoek: 14% thuisnetwerken besmet met malware

 • Nieuws Onderzoek: 14% thuisnetwerken besmet met malware
 • Vorig jaar was maar liefst 14% van de thuisnetwerken besmet met malware, een stijging ten opzichte van 2013, toen het nog om 9% ging. Dat stellen onderzoekers van Alcatel-Lucent. De stijging zou met name door adware zijn veroorzaakt. In de Top 20 van meestvoorkomende dreigingen komen zeventien malware-exemplaren voor Windows voor, twee voor Android en een exemplaar voor het uitvoeren van DDoS-amplificatie-aanvallen.De meeste malware-exemplaren die de onderzoekers aantroffen vallen in de categorie adware. 2,25% van de thuisnetwerken zou echter met de Carberp banking Trojan besmet zijn, een Trojaans paard speciaal ontwikkeld om geld van online bankrekeningen te stelen. Wordt er specifiek op de gevaarlijke malware ingezoomd, dan verschijnt in het overzicht ook de Flashback Trojan voor Mac OS X. Deze malware werd op 1,64% van de thuisnetwerken aangetroffen.Mobiele apparatenDe onderzoekers keken ook naar infecties op mobiele apparaten. Die werd vorig jaar vastgesteld op 0,68%, wat zou neerkomen op zo’n 16 miljoen apparaten. Mobiele malware wordt volgens de onderzoekers steeds geraffineerder. Verder werd er ook een toename van mobiele spyware waargenomen. Hiermee is het mogelijk om de locatie van de telefoon te traceren.In het overzicht van mobiele infecties heeft Windows met 50% een groot aandeel. Dit zou komen door Windowscomputers die via dongels met mobiele netwerken zijn verbonden en mobiele wifi-apparaten, of via een smartphone internet hebben. De onderzoekers verklaren het hoge percentage doordat deze computers nog steeds de favoriet van de doorgewinterde cybercrimineel zijn.

   

  via Onderzoek: 14% thuisnetwerken besmet met malware – Security.NL.