• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Microsoft trekt PowerPoint-update terug wegens problemen

 • Nieuws Microsoft trekt PowerPoint-update terug wegens problemen
 • PowerPointMicrosoft heeft een update voor PowerPoint 2013 teruggetrokken nadat die voor serieuze problemen bij gebruikers zorgde, daarnaast klagen Windowsgebruikers ook over een andere update die afgelopen dinsdag uitkwam. Volgens Microsoft moest PowerPoint-update KB2920732 de stabiliteit en betrouwbaarheid van de software verbeteren. Al gauw na het verschijnen van de update klaagden gebruikers van Windows RT-toestellen over problemen.

  Na de installatie was het namelijk niet meer mogelijk om PowerPoint te starten. Daarop besloot Microsoft de update terug te trekken en voorlopig niet meer aan te bieden. Er wordt nu aan een oplossing gewerkt, maar wanneer die beschikbaar zal zijn laat Microsoft niet weten. Gedupeerde gebruikers kunnen via deze pagina het ontstane probleem oplossen, zonder dat ze daarbij hun persoonlijke bestanden en instellingen verliezen.

  Cisco AnyConnect

  Afgelopen dinsdag verscheen er ook een update voor Internet Exporer 11 om het zogeheten POODLE-lek in SSL 3.0 te verhelpen. De update zorgt ervoor dat websites die via de Protected Mode van Internet Explorer worden weergegeven, wat standaard voor internetsites is, niet meer op SSL 3.0 kunnen terugvallen. Hiermee wordt voorkomen dat een aanvaller IE11-gebruikers via deze methode kan aanvallen. Gebruikers van de Cisco AnyConnect VPN-software die de update installeren kunnen hierna niet meer op hun VPN inloggen, zo blijkt uit de reacties van getroffen gebruikers op het Cisco-forum. Inmiddels heeft Chris Tierney een tijdelijke oplossing voor het probleem gepubliceerd.

  via Microsoft trekt PowerPoint-update terug wegens problemen – Security.NL.