• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Microsoft patcht 56 lekken in Windows, IE en Office

 • Nieuws Microsoft patcht 56 lekken in Windows, IE en Office
 • Tijdens de patchdinsdag van februari heeft Microsoft negen updates uitgebracht die in totaal 56 lekken in Windows, Office, Internet Explorer en Microsoft Server software verhelpen. Drie van de patches zijn als kritiek beoordeeld, terwijl de overige zes als belangrijk werden bestempeld.

  De drie kritieke updates zijn voor de Windows Kernel-Mode Driver, Windows Group Policy en IE en geven een aanvaller de mogelijkheid om het besturingssysteem in het ergste geval volledig over te nemen. De meeste lekken werden deze patchdinsdag in Internet Explorer gepatcht. Security Bulletin MS15-009 repareert namelijk 41 kwetsbaarheden. Van deze lekken was er één al openbaar gemaakt voordat de update verscheen. Microsoft heeft echter geen aanvallen waargenomen die misbruik van het lek maken.

  Dat is anders in het geval van een ander lek dat MS15-009 verhelpt. Het gaat hier om een kwetsbaarheid om de ASLR-beveiliging van IE te omzeilen. Een aanvaller zou deze kwetsbaarheid met een ander lek moeten combineren voor het uitvoeren van een aanval. In het geval van Office behoren drie lekken tot het verleden. Deze kwetsbaarheden lieten een aanvaller willekeurige code op de computer uitvoeren als er een kwaadaardige Office-bestand werd geopend. Alle negen beveiligingsupdates zijn via Windows Update te downloaden.

  via Microsoft patcht 56 lekken in Windows, IE en Office – Security.NL.