• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Malware kaapt Microsoft Outlook om e-mail te versturen

 • Nieuws Malware kaapt Microsoft Outlook om e-mail te versturen
 • Microsoft outlookOnderzoekers hebben een Trojaans paard ontdekt dat op besmette computers Microsoft Outlook gebruikt om besmette e-mails te versturen. Het gaat om een variant van de Dyre banking Trojan, ook bekend als Dyreza. De malware is speciaal ontwikkeld om geld van online bankrekeningen te stelen.

  De nu ontdekte variant verspreidt zich via e-mailbijlagen die zich voordoen als faxberichten of een bericht van een niet afgeleverd pakket en de Upatre-downloader bevatten. Deze downloader downloadt weer de Dyre Trojan op het systeem, die weer een worm op de computer installeert. De worm gebruikt Microsoft Outlook weer op de computer om besmette e-mails met de Upatre-downloader te versturen. Daarbij maakt de malware geen gebruik van het adresboek van het slachtoffer, zoals dat in het verleden door veel wormen wel werd gedaan. Nadat de berichten zijn verstuurd verwijdert de worm zichzelf weer, zo meldt anti-virusbedrijf Trend Micro.

  via Malware kaapt Microsoft Outlook om e-mail te versturen – Security.NL.