• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Microsoft omarmt internationale cloud privacystandaard

 • Nieuws Microsoft omarmt internationale cloud privacystandaard
 • microsoft WindowsMicrosoft heeft de eerste internationale privacystandaard voor de cloud omarmd, waarmee het naar eigen zeggen de eerste grote cloudaanbieder is die dit doet. Het gaat om de standaard ISO/IEC 27018, opgesteld door de International Organization for Standardization (ISO). De standaard beschrijft hoe persoonlijke gegevens in de cloud moeten worden beschermd.

  “Met de adoptie van de ISO 27018-standaard laten we opnieuw zien dat we sterk hechten aan de privacy van onze online klanten. Met de standaard beschermen we de privacy van klanten op verschillende manieren”, aldus Microsoft in de aankondiging. Volgens de softwaregigant zorgt de standaard ervoor dat klanten controle over hun data hebben, weten ze wat er met de data gebeuren en worden er verschillende beveiligingsmaatregelen genomen.

  Ook worden klantgegevens niet gebruikt voor advertenties en zal Microsoft klanten informeren als overheidsdiensten toegang tot hun data willen. “Zoals we al eerder hebben aangegeven zullen klanten alleen diensten gebruiken die ze vertrouwen. De bevestiging dat we deze standaard hebben aangenomen is verder bewijs van onze toewijding om de privacy van onze klanten op internet te beschermen”, aldus Microsofts Brad Smith.

  via Microsoft omarmt internationale cloud privacystandaard – Security.NL.