• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Cloudexpert gaat ontwikkeling Firefox leiden

 • Nieuws Cloudexpert gaat ontwikkeling Firefox leiden
 • Mozilla FirefoxNa een periode van acht jaar zal Mozilla-topman Johnathan Nightingale bij de opensourceontwikkelaar opstappen en zal een expert in cloud en mobile de ontwikkeling van Firefox overnemen. Hoewel het marktaandeel van Firefox al enige tijd onder druk staat zou het aantal downloads van de desktopversie in januari de beste cijfers sinds jaren laten hebben zien. Daarnaast nadert Firefox Mobile de 100 miljoen downloads op Android.

  Ook brak Mozilla met Google, wat een sterker fundament volgens de browserontwikkelaar moet opleveren. Ondanks de betere vooruitzichten is het volgens Nightingale tijd om plaats te maken. Mark Mayo zal nu de ontwikkeling overnemen. Hij was de afgelopen vier jaar de leider van het Cloud Services-team en zal volgende maand beide teams gaan leiden. “Recentelijk hebben we onderzocht hoe we clientsoftware op desktops en mobile met een cloudaanpak kunnen combineren om verder te ontwikkelen wat Firefox voor mensen kan doen”, zegt Mozilla’s Chris Beard.

  “Om deze visie te ondersteunen is het een fantastisch moment om het leiderschap over te dragen aan iemand met ruime ervaring in mobile en clouddiensten.” Mayo wordt als een “technische leider” omschreven die voordat hij bij Mozilla aan de slag ging een e-commercebedrijf oprichtte en CTO was bij cloudpionier Joyent, waar hij de ontwikkeling van Node.js begeleidde.

  via Cloudexpert gaat ontwikkeling Firefox leiden – Security.NL.