• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Besmette advertenties al maanden op populaire sites

 • Nieuws Besmette advertenties al maanden op populaire sites
 • mailwareEen groep cybercriminelen is al maanden bezig met het tonen van besmette advertenties op populaire websites, waaronder Photobucket, Huffington Post en verschillende webmailaanbieders. Zodra bezoekers van deze websites de advertenties te zien krijgen kunnen ze met malware besmet raken.

  De groep zou onder andere een zero day-lek in Adobe Flash Player hebben gebruikt voor het infecteren van computers. Daarvoor waarschuwt beveiligingsbedrijf Invincea. Het bedrijf heeft een overzicht van domeinen en data online gezet waaruit blijkt dat de groep al sinds 17 oktober vorig jaar met “malvertising” bezig is. Om de besmette advertenties op de websites te tonen wordt er onder andere in “real-time” op beschikbare advertentieruimte geboden.

  Volgens Invincea zouden de kwaadaardige advertenties op CBS Sports, Russia Today, answers.com, Jerusalem Post, Match.com, News.com.au, search.aol.com en thesaurus.com zijn verschenen. Verder komen ook webmaildomeinen zoals webmail.nc.rr.com, webmail.windstream.net, mail.twc.com en webmail.earthlink.net in het overzicht voor. In totaal gaat het om 51 verschillende domeinnamen.

  “Het is belangrijk om te vermelden dat de websites waar de besmette advertenties op verschijnen niet weten dat hun sites worden gebruikt voor het verspreiden van malware en er grotendeels ook niets aan kunnen doen”, aldus het beveiligingsbedrijf.

  via Besmette advertenties al maanden op populaire sites – Security.NL.