• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Anti-virusbedrijf G Data komt met versleutelde chat-app

 • Nieuws Anti-virusbedrijf G Data komt met versleutelde chat-app
 • G DataHet Duitse anti-virusbedrijf G Data zal in april een applicatie voor versleutelde chat lanceren, gebaseerd op het Axolotl-protocol van TextSecure. Via de app kunnen gebruikers naast het voeren van individuele gesprekken en groepsgesprekken ook afbeeldingen en bestanden versleuteld uitwisselen.

  Inmiddels zouden er al meer dan 10 miljoen gebruikers zijn die via het Axolotl-protocol van TextSecure communiceren. Via apps die het protocol ondersteunen, zoals de app van G Data of TextSecure van Open Whisper Systems, kan zowel via sms als via de berichtendienst van de app zelf veilig worden gecommuniceerd. De app zal in een gratis en betaalde variant verschijnen.

  De gratis versie biedt naast versleutelde chat en bestandsuitwisseling ook het back-uppen van de eigen chatgeschiedenis naar de SD-kaart en het versleutelen van de eigen chatgeschiedenis en vergrendeling met een wachtwoord. De betaalde versie biedt een phishingfilter voor URL’s in chatberichten en een filter voor inkomende en uitgaande berichten en sms-jes.

  via Anti-virusbedrijf G Data komt met versleutelde chat-app – Security.NL.