• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • 31 virusscanners voor Android getest

 • Nieuws 31 virusscanners voor Android getest
 • Android Virusscanners voor het Android-besturingssysteem weten bijna alle malware te vinden, zo blijkt uit een nieuwe test van het Duitse testorgaan AV-Test. In totaal werden 31 verschillende mobiele virusscanners met bijna 3.000 kwaadaardige apps getest. De apps werden in de vier weken voor de test ontdekt.

  Alle virusscanners wisten meer dan 90% van de malware-exemplaren te detecteren en de gemiddelde detectiegraad bedroeg 99,3%. Alleen Malwarebytes dat onder de 91% scoort valt hierbij op. Vijftien scanners weten echter de maximale 100% te scoren. Naast de detectie van malware werd er ook naar de bruikbaarheid gekeken. Voor beide onderdelen konden de virusscanners 6 punten halen.

  In het geval van bruikbaarheid werd er onder andere op false positives getest, waarvoor legitieme apps van zowel Google Play als andere marktplaatsen werden gebruikt. Hierbij zetten de meeste scanners een goede score neer. Alleen AVG (4x), Avira (1x) en Malwarebytes (1x) slaan ten onrechte alarm bij één of meerdere schone applicaties.

  Daarnaast werd ook het stroomverbruik, dataverkeer en systeembelasting gemeten. Voor virusscanners met aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals encryptie, berichtenfilter, safe browsing, ouderlijk toezicht en anti-diefstal was er nog een extra punt te halen. In totaal konden de producten 13 punten verdienen. Maar liefst 17 producten weten uiteindelijk 13 punten te halen. Hieronder het overzicht van de detectietest.

  best android mailware protection

   

  via 31 virusscanners voor Android getest – Security.NL.