• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Britse tiener pleegt zelfmoord wegens ransomware

 • Nieuws Britse tiener pleegt zelfmoord wegens ransomware
 • Een 17-jarige Britse tiener heeft vorig jaar zelfmoord gepleegd nadat zijn laptop met ransomware besmet was geraakt. De malware toonde een bericht dat zogenaamd van de Britse politie afkomstig was en stelde dat de jongen, die aan autisme leed, verboden websites en afbeeldingen had bekeken. Het bericht liet verder weten dat hij 100 pond moest betalen om niet te worden vervolgd en weer toegang tot zijn laptop te krijgen.

  “Joseph was het slachtoffer van een internetscam”, zo liet zijn moeder in een verklaring weten. “Hij heeft het vanwege zijn autisme waarschijnlijk letterlijk genomen en wilde niet dat Georgia of ik ongerust zouden worden.” Ook de lijkschouwer liet tijdens een hoorzitting over het incident weten dat het autisme van de jongen er mogelijk voor heeft gezorgd dat hij de ransomware-melding serieus nam.

  “Het internet is een fantastisch iets, maar het kan ook gevaarlijk zijn en ik wil dat ouders ervoor zorgen dat hun kinderen weten dat dit soort scams er zijn, en dan met name bij autistische kinderen, omdat zij het niet begrijpen”, aldus de moeder, zo meldt de Daily Telegraph. Vorig jaar zou ook een Roemeense man wegens ransomware zelfmoord hebben gepleegd. Onlangs werd er voor de overleden jongen een speciale Facebookpagina geopend.

  Bron: Security.nl