• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Windowscomputers slecht beveiligd

 • Nieuws Windowscomputers slecht beveiligd
 • Twee op de drie Windowscomputers zijn door verouderde software en onveilige instellingen slecht beschermd tegen malware. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder bijna 500 consumenten. De meerderheid van de ondervraagde consumenten gaf vóór het onderzoek aan een gemiddelde tot uitstekende kennis van veilig computerbeheer te hebben, maar bij een analyse van hun pc blijkt dit tegen te vallen.

  De computers werden met ScanCircle gescand, een gratis te downloaden analyseprogramma. Op 39% van de onderzochte computers stonden verouderde versies van programma’s als Java, Adobe Flash Player en Adobe Reader. Het verwijderen of updaten van deze software lost een groot deel van de aangetroffen lekken op, al bleek uit het onderzoek ook dat verouderde software niet het enige beveiligingsprobleem is.

  Op 25% van de computers stond ongewenste of verdachte software, bij 13% was het gebruikersaccountbeheer uitgeschakeld en 3% had helemaal geen virusscanner. De Consumentenbond adviseert internetgebruikers om hun software up-to-date te houden. Verder wordt aangeraden om Java te verwijderen als er geen Javatoepassingen worden gebruikt. “Java is op zijn retour; er zijn steeds minder toepassingen die het nodig hebben. Tegelijk is Java heel populair bij criminelen”, aldus de bond.

  Bron: Security.nl