• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Windows 10 gratis voor gebruikers van Windows 7 en 8.1

 • Nieuws Windows 10 gratis voor gebruikers van Windows 7 en 8.1
 • WindowsMicrosoft zal Windows 10 gratis beschikbaar maken voor gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1, zo heeft de softwaregigant vanavond tijdens een speciaal evenement laten weten. De upgrade naar het besturingssysteem kan een jaar lang na de lancering gratis worden gedownload. Volgens Microsoft gaat het hier om meer dan een “one-time upgrade”. Zodra een machine naar Windows 10 is geüpgraded zal Microsoft het besturingssysteem op de machine kosteloos blijven ondersteunen gedurende de levensduur van het apparaat.

  Met Windows 10 zal de softwaregigant nieuwe features eerder uitbrengen in plaats van dat het op een geheel nieuwe Windowsversie zal wachten. “We beschouwen het als Windows als een Service”, aldus Microsofts Terry Myerson. Daardoor zou het straks niet meer uitmaken op welk apparaat Windows wordt gebruikt, wat weer goed nieuws voor ontwikkelaars zou zijn. Bedrijven en zakelijke gebruikers zullen echter de keuze hebben of ze deze op consumenten-gerichte updates willen ontvangen of belangrijke zakelijke systemen liever afschermen zodat die alleen kritieke patches en beveiligingsupdates krijgen.

  Spartan

  Eén van de nieuwe toevoegingen aan Windows 10 is een geheel nieuwe browser genaamd “Project Spartan”. De browser is speciaal voor Windows 10 ontwikkeld en zou betere interoperabiliteit, betrouwbaarheid en vindbaarheid moeten bieden. Zo zou onder andere het lezen van artikelen moeten worden verbeterd en zal de spraakassistente Cortana in de browser worden geïntegreerd, zodat gebruikers sneller dingen kunnen zoeken en doen. Volgens Microsofts Jim Alkove zal Spartan veiliger dan ooit zijn.

  Microsoft liet vanavond verder weten dat inmiddels 1,7 miljoen mensen aan het testprogramma van Windows 10 deelnemen en de softwaregigant al 800.000 reacties over het besturingssysteem heeft ontvangen. Gebruikers van Windows 7 kregen daarnaast het advies om Internet Explorer 11 al te installeren, zodat ze eenvoudig naar Windows 10 kunnen upgraden als het besturingssysteem beschikbaar wordt.

  Bron: Security.nl