• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Microsoft stopt met vooraankondiging beveiligingsupdates

 • Nieuws Microsoft stopt met vooraankondiging beveiligingsupdates
 • Microsoft gaat na jaren stoppen met de vooraankondiging van beveiligingsupdates die op patchdinsdag zullen verschijnen. Al jaren lang publiceert Microsoft via de Advance Notification Service (ANS) en het eigen blog een overzicht van de updates die tijdens de patchdinsdag van de betreffende maand zullen verschijnen. Zo werd het aantal updates vermeld en de software waarvoor ze zouden verschijnen.

  Zodoende konden systeembeheerders alvast rekening houden, hoewel specifieke details over de te patchen kwetsbaarheden niet werden vermeld. Deze vooraankondiging vond altijd plaats op de vrijdag voor de tweede dinsdag van elke maand. De softwaregigant laat weten dat het de ANS-informatie niet meer via het eigen blog en website beschikbaar maken. De informatie zal voortaan alleen voor “Premier” klanten beschikbaar zijn en organisaties die bij de securityprogramma’s van Microsoft betrokken zijn.

  Reden

  Als reden geeft Microsoft dat veel grote organisaties ANS vanwege verbeterde test- en uitrolmogelijkheden niet meer gebruiken op de manier zoals ze dat vroeger deden. Daarnaast zouden de meeste klanten gewoon op patchdinsdag wachten of helemaal geen voorbereidende actie ondernemen en de updates gewoon volautomatisch laten installeren.

  “Meer en meer klanten zoeken naar op maat gemaakte informatie voor hun organisaties. In plaats van ANS te gebruiken voor het plannen van de uitrol van beveiligingsupdates, kijken klanten steeds vaker naar tools als Microsoft Update en updatemanagementtools zoals Windows Server Update Service om de uitrol te organiseren”, zegt Microsofts Chris Betz.

  Consumenten en organisaties die toch nog informatie willen ontvangen worden doorverwezen naar MyBulletins, een gepersonaliseerde patchdienst waarbij gebruikers over een Microsoft-account moeten beschikken en kunnen aangeven welke Microsoft-software ze gebruiken. Vervolgens kan men een overzicht van beschikbare Security Bulletins bekijken. Het gaat hier echter om informatie die pas verschijnt als de beveiligingsupdates verschijnen. Er wordt geen informatie vooraf verstrekt.

  Bron: Security.nl