• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Malware verstopt zich via Microsoft downloadservice BITS

 • Nieuws Malware verstopt zich via Microsoft downloadservice BITS
 • mailwareOnderzoekers hebben een malware-exemplaar ontdekt dat Microsofts eigen downloadservice gebruikt om zich te verstoppen. De malware wordt door beveiligingsbedrijf Websense ‘f0xy’ genoemd en valt onder andere op wegens het gebruik van de Microsoft Background Intelligent Transfer Service (BITS).

  Deze service gebruikt beschikbare bandbreedte voor het downloaden van bestanden. Veel Windowsservices maken gebruik van deze dienst, waaronder Windows Update en Windows Defender. Volgens onderzoekers gebruikt f0xy de downloadservice om te voorkomen dat het wordt opgemerkt. Virusscanners zouden minder snel alarm slaan als ze netwerkverzoeken van BITS zien afkomen dan bij een onbekend exe-bestand het geval zou zijn. De malware zelf is ontwikkeld om besmette computers naar digitale valuta te laten delven.

  via Malware verstopt zich via Microsoft downloadservice BITS – Security.NL.