• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Man slachtoffer van identiteitsfraude via Marktplaats

 • Nieuws Man slachtoffer van identiteitsfraude via Marktplaats
 • MarktplaatsEen man is het slachtoffer van identiteitsfraude op Marktplaats geworden nadat hij zijn identiteitsgegevens naar een verkoper op de veilingsite had gemaild. De man was op zoek naar kaartjes voor een concert en vond een verkoper. Na contact te hebben opgenomen mailde de verkoper de man identiteitsgegevens en vroeg vervolgens om zijn gegevens. De man mailt een kopie van zijn identiteitskaart en maakt 350 euro over voor de kaartjes, zo laat hij aan Hart van Nederland weten.

  De kaartjes ontvangt hij echter niet. Twee dagen later ziet hij opeens hoe er onder zijn naam ook allerlei concertkaartjes worden aangeboden. De oplichter gebruikt de ontfutselde identiteitsgegevens om weer nieuwe gegevens te stelen en mensen op te lichten. En deze gedupeerde kopers bedreigen vervolgens de eerder opgelichte man omdat ze denken dat hij de kaartjes niet levert. Consumenten krijgen het advies om nooit identiteitsgegevens naar een ander op internet te sturen.

  via Man slachtoffer van identiteitsfraude via Marktplaats – Security.NL.