• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Microsoft cloud helpt Windowsgebruikers tegen malware

 • Nieuws Microsoft cloud helpt Windowsgebruikers tegen malware
 • Door Microsofts MAPS-clouddienst in te schakelen kunnen Windowsgebruikers die de anti-virussoftware van Microsoft gebruiken zich beter tegen malware wapenen, zo heeft de softwaregigant laten weten. Via de clouddienst kunnen systemen namelijk in real-time informatie over verdacht gedrag ontvangen en malware blokkeren gebaseerd op de gegevens die van andere systemen afkomstig zijn en via de cloud worden gedeeld.

  De Microsoft Active Protection Service (MAPS) maakt het mogelijk om in de cloud naar verdacht gedrag te zoeken. De dienst gebruikt de gegevens van 1 miljard systemen. Uit eigen onderzoek van Microsoft blijkt dat MAPS bijdraagt aan de detectie van 10% van de malware die zakelijke computers tegenkomen. In het geval van Security Essentials en Windows Defender gaat het om 5%. “Stel je eens voor als het er niet was, dan zouden 10% meer machines geïnfecteerd zijn en is er 10% meer kans op aanvallers”, aldus Microsoft.

  Deelname aan MAPS kan op twee manieren, namelijk het “Basic membership” en het “Advanced membership”. Basic staat standaard bij nieuwe Microsoft beveiligingssoftware ingeschakeld. In zakelijke omgevingen moet het echter door beheerders worden aangezet. De Advanced-optie is iets waar gebruikers zelf voor moeten kiezen, maar volgens Microsoft kunnen gebruikers via deze manier meer informatie over malware en verdacht gedrag verkrijgen.

  Bron: Security.nl