• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Nieuwste Flash-aanval maakt computers onderdeel van botnet

 • Nieuws Nieuwste Flash-aanval maakt computers onderdeel van botnet
 • Een nieuw lek in Adobe Flash Player dat cybercriminelen actief gebruiken om computers met malware te infecteren en waarvoor nog geen beveiligingsupdate beschikbaar is heeft als uiteindelijke doel het opzetten van een botnet dat onder andere wordt gebruikt voor het plegen van clickfraude.

  Het zero day-lek in Flash Player werd gisterenmiddag door beveiligingsonderzoeker ‘Kafeine’ gemeld. Het bezoeken van een kwaadaardige of gehackte website met de meest recente versie van Flash Player zou voldoende zijn om besmet te raken. De onderzoeker adviseerde dan ook om Flash Player tijdelijk uit te schakelen. Adobe stelt tegenover het zakenblad Forbes dat het de melding onderzoekt, maar heeft nog altijd geen details bekendgemaakt.

  Malware

  Inmiddels heeft beveiligingsbedrijf Malwarebytes de malware onderzocht die via de nieuwe Flash Player-aanval op computers wordt geïnstalleerd. In het geval de aanval succesvol is wordt de computer onderdeel van het Bedep-botnet. Dit botnet kan vervolgens, door aanvullende malware te installeren, de computer voor verschillende doeleinden gebruiken. In het geval van de malware die de onderzoekers zagen ging het om clickfraude.

  De malware infecteert het proces explorer.exe en laat de besmette computers allerlei verzoeken naar advertentienetwerken versturen, zonder dat de gebruiker dit doorheeft. Volgens onderzoeker Jerome Segura zijn deze verzoeken lastig van echt verkeer te onderscheiden, waardoor adverteerders uiteindelijk voor impressies en clicks betalen die niet van een mens afkomstig zijn en waarvan de cybercriminelen profiteren.

  Bron: Security.nl