• Betaalbare oplosingen voor zakelijk en prive

 • PC Helpdesk

  Cees Buddingh'hof 66, 1628 WJ Hoorn
  info@pc-helpdesk.nl

 • Adobe noodpatch voor aangevallen Flash Player-lek

 • Nieuws Adobe noodpatch voor aangevallen Flash Player-lek
 • Adobe Flash PlayerAdobe heeft dit weekend een noodpatch uitgebracht voor een kritiek lek in Flash Player dat actief door cybercriminelen wordt gebruikt om computers met malware te infecteren. Vanwege de kwetsbaarheid had het Internet Storm Center besloten om de alarmfase voor het internet naar kleurcode geel te verhogen.

  De noodpatch is dit weekend alleen uitgerold onder gebruikers die de automatische updatefunctie hebben ingeschakeld, wat de standaardinstelling voor Flash Player is. Voor gebruikers die de update zelf willen downloaden zal de update deze week op de website van Adobe verschijnen. Verder laat Adobe weten dat er met distributiepartners wordt samengewerkt om de update voor Google Chrome en Internet Explorer 10 en 11 beschikbaar te maken. Deze browsers beschikken over een embedded versie van Flash Player.

  Adobe bevestigt dat het lek wordt gebruikt om gebruikers van Internet Explorer en Firefox op Windowsversies tot en met Windows 8.1 aan te vallen. In eerste instantie werd gesteld dat gebruikers tot en met Windows 8 risico liepen. Het kritieke lek is verholpen in Adobe Flash Player 16.0.0.296. Via deze pagina kan worden bekeken welke versie op het systeem geïnstalleerd is.

  Bron: Security.nl